Ute på förskolansgård

25.11.2018

När man är ute på gården är det lätt hänt att man tappar detta med den tecknade miljön. Eftersom det inte finns väggar man kan sätta upp på ute, svårt att bära med sig de olika teckenkartorna. Det blåser och det regnar, man har svårt att hålla koll på alla papper och lappar m.m 

Där jag jobbar håller jag på att göra ute miljön mer tecken vänlig. Jag har t.ex. vid sandlådan gjort bilder på det som finns i lådan, så att du som pedagog lätt kan se och teckna med barnen. Håller på att ta fram en till teckenkarta på vad man pratar om i sandlådan har ni ideer och tips, kommentera mer än gärna.

I förrådet är det uppmärkt vart alla saker ska vara, då gjorde jag skyltarna med bilder och tecken till för att du ska lätt ha tecknen till hands och kunna teckna till barnen. Samt att om barnen tecknar kan du lätt se vad barnet försöker att säga dig. 

Håller också på att utveckla ett till material som du kan sätta på olika ställen ute på gården, t.ex. staket, grind, vänta, gunga, klättra o.s.v

Är du medlem så har du tillgång till det material som jag har färdig ställt än sålänge, Under rubriken smått och gott.

 Saknar du något så kommentera eller maila onskningar@teckensomstod.nu så kan jag göra en uppdatering. Alla har ju så olika saker på sina gårdar och olika förutsättningar.