Julsånger

01.11.2018

Idag 1 November så var det dags att plocka fram jullådan med massa roliga sånger att teckna till. Det är bara 43 dagar kvar till Lucia och jag tror att många barn och verksamheter tränar på dessa sånger till sina luciatåg.

Mina favorit sånger att teckna till är en sockerbagare och pepparkaksgubbarna. Just att teckna sångerna i luciatåg ligger mig så varmt om hjärtat. Jag började att teckna till luciatågen när jag jobbade på en tidigare förskola och fick en sån bra ahhha upplevelse.

De barnen som tyckte att de var lite jobbigt att sjunga deltog i när vi övade till lucia och även i luciståget. De sjöng inte med de vågade vara med och teckna. Hela barngruppen tecknade tillsammans och det blev ett fantastiskt luciatåg.

Jag tecknade med dem, och barnen blev trygga i vart vi befann sig i sången och de kunde fokusera på mig när jag satt framför dem. När man sjunger med barn så ska man tänka på tempot, att man inte sjunger för fort och då är det superduper att som vuxen teckna till sångerna. Det gör att du får ett lugnare tempo automatiskt.

Så till alla mina följare där ute teckna mera!

Bli medlem och ta del av 17 st sånger med stödtecken till, samt materialet med qr-koder till videos som finns när sign up tecknar julsånger.

Staffan var en stalledräng, Rudolf med röda mule, Sätt dig på bocken, Mössensjul, Många ljus, Marsipangrisen, Pepparkaksparaden, Pepparkaksgubbarna, Så mörk är natten, Låt oss alla, Tänd ett ljus, Midnatt råder, Ute är mörkt och kallt, Tomten i gröten, Tomten kommer, Vi tänder ett ljus, En sockerbagare