Böcker om rutiner

Text: Amanda Thörn Bild: Tinna Ahlander

Hjälten Hjalmar klär på sig

Denna bok i mitt tycke hjälper barnen att förberedda sig på att klä på sig på morgonen, och hur man kan hantera olika känslor som uppstår i kroppen. Ger bra tips på hur man tillsammans med någon vuxen kan göra för att underlätta diskussioner som kan uppstå på morgonen när det ska väljas kläder. 

Hunden Edit tvättar tassarna

Att tjata om att tvätta händerna hemma är något jag gör huuuuur ofta som helst. Det är inte bara hemma jag tjatar utan även på jobbet som förskollärare. Denna bok kommer att underlätta både i hemmet och på förskolan. Tyckte att det var perfekt att storyn om tvätta händer togs upp både i hemmet och på förskolan.

Räven Ralf borstar tänderna

En bok med listiga idéer som underlättar och gör tandborstningen till en rolig aktivitet. Roligt med frågor i boken som riktar sig till läsaren. Gissa om jag fick räkna tänder och borsta superduper snabba racerbilar. I boken kan man läsa om den första tanden till att besöka tandläkaren men vad händer om tandborsten försvinner?  

Alla tre böcker är skrivna på ett humoristiskt pedagogisk sätt som faller mig i smaken. Det är mer text än vad jag hade förväntat mig men otroligt lätt läst. De olika humoristiska inslagen gör att barnen intresse hålls vid liv fast man läser om "tråkiga" vardagsbestyr. Bra att genus perspektivet finns med att familjer kan se olika ut och att man kan ha vilka kläder man vill. Böcker som borde finnas i alla hem. Jag ser fram emot och hoppas verkligen att Amanda Thörn och Tinna Ahlander gör fler böcker.