Varmt välkommen

Memosys

05.02.2019

Memosys är ett företag som har tagit fram ett memoryspel med bilder på ord från det svenska teckenspråket. Spelet kan man variera i lite olika svårighetsgrader då det är färgkodade. De är indelade i fyra olika kategorier med 15 par i varje del. Röda =substantiv, gröna = verb, Blå = beskrivande ord, gul= andra småord. Spelets...

Matkarta

17.12.2018

På matborden på min förskola där jag jobbar har vi så kallade matprat kartor. Dessa inleder till mycket samtal. Barnen frågar även om hur man tecknar andra olika maträtter. jag märker även att Barnen sitter och pratar om den själva, jag som pedagog behöver inte delta, och det värmer ju såklart i pedagoghjärtat.

Kan berätta för er att jag kommer återigen vara med på barnmässan i Karlstad den 29-31 mars. Har varit med som influenser några gånger och så är det även i år. Så jag kommer att finnas på plats och springa runt och sätta tecken till olika saker man hittar på mässan på instagram @teckensomstod.nu

Otroligt viktigt ämne i år som verkligen berör, ALLA HAR RÄTT ATT FUNKA OLIKA !

När man är ute på gården är det lätt hänt att man tappar detta med den tecknade miljön. Eftersom det inte finns väggar man kan sätta upp på ute, svårt att bära med sig de olika teckenkartorna. Det blåser och det regnar, man har svårt att hålla koll på alla papper och lappar m.m

Denna julkalender var väldigt populär föra året och användes både i förskolor, skolor och i hemmen. Det är en Julkalender med QR-koder som kommer in mer och mer i vår vardag.

I barngruppen jag jobbar i är det nästan ett barn varje dag som frågar om det är cykelfritt idag eller inte. Barnen har även börjat att intressera sig för vilken veckodag det är idag.

Julsånger

01.11.2018

Idag 1 November så var det dags att plocka fram jullådan med massa roliga sånger att teckna till. Det är bara 43 dagar kvar till Lucia och jag tror att många barn och verksamheter tränar på dessa sånger till sina luciatåg.

På min förskola är barnen intresserade av bokstäver. Eftersom vi är ute lika mycket som vi är inomhus skapade jag ett djuralfabet att använda sig av utomhus på olika sätt. Detta kommer strax att ligga på medlemsidan under tema alfabetet. Ska bara lägga till gemener och versaler av önskan i från en följare.

Idag har jag och Jessica min vapendragare varit och föreläst på en tillställning som Isaac Sverige har anordnad här i Karlstad. Vi pratade om hur vi arbetar språkstimulerande i hemmet/förskolan.

Ny Logga

18.10.2018

Dags att uppdatera och förnya sig lite. Idag med hjälp av er följare på instagram fick jag tips och råd om hur den nya loggan skulle se ut. Mina följare var ganska överens om att det var förslag nr 2 som var det bästa.Såhär ser alltså den nya loggan ut, samma som förra fast i en liten uppdaterad version och bättre skärpa. Vet ni vad loggan betyder?...

Ny hemsida

17.10.2018

Håller på att testa mig fram och tillbaka på att hitta den perfekta hemsidan som har de funktionerna som jag vill ha.